Digitalnim znanjem do konkurentnosti Digitalnim znanjem do konkurentnosti Digitalnim znanjem do konkurentnostiMoj račun Prijavi svoj OPG

O projektu

Digitalnim znanjem do konkurentnosti

„Digitalnim znanjem do konkurentnosti“ projekt je sufinanciran sredstvima europske unije iz europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Projekt je nastao kao nužna potreba digitalizacije i promocije OPGova na način da se podiže vidljivost i svjesnost ruralnog kraja kroz promociju i prodaju ekološko prihvatljivih domaćih proizvoda.

Tema: Digitalna transformacija u poljoprivrednoj proizvodnji, digitalni marketing i inovativni pristupi tržištu

Svrha: osigurati specifično osposobljavanje za poljoprivrednike nositelje, članove poljoprivrednih gospodarstava kao i za rukovoditelje i zaposlenike u poljoprivrednom i prehrambenom sektoru, a čime će se doprinijeti povećanju korištenja novih metoda proizvodnje temeljenih na rezultatima istraživanja i razvoja, inovativnih praksi, konkurentnosti gospodarstava, udruživanja, kao i boljem razumijevanju zaštite i očuvanja okoliša i prirode.

Opis: Suvremenim načinom života i integracijom na globalno tržište, poljoprivrednici trebaju pratiti trend cjeloživotnog učenja i obrazovanja kako bi stekli specifična znanja i kvalitetne kompetencije za prepoznavanje i pozicioniranje na zahtjevnom tržištu. Postoji potreba za specifičnim znanjima u području inovativnog pristupa tržištu kroz digitalnu transformaciju i digitalni marketing u poljoprivrednoj proizvodnji.
Na tu temu će se u sklopu aktivnosti ovog projekta organizirati i provesti Program stručnog osposobljavanja za poljoprivrednike kroz 3 povezana tečaja:
Tečaj - Informatička pismenost
Tečaj - Internet marketing u poljoprivredi
Tečaj – Digitalna platforma
Tečajevi će se održavati u 7 županija; Varaždinska, Međimurska, Zagrebačka, Sisačko-moslavačka, Karlovačka, Zadarska i Šibensko-kninska.
Ukupno će se provesti 21 tečaj, po 3 u svakoj županiji

Vrijednost projekta: 682.351,37 HRK
Intenzitet javne potpore: 100% ( 90% EU i 10% RH )
Razdoblje provedbe projekta: do 31.12.2022.

OVAJ PROJEKT SUFINANCIRAN JE SREDSTVIMA EUROPSKE UNIJE
Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj

Digitalnim znanjem do konkurentnosti Digitalnim znanjem do konkurentnosti Digitalnim znanjem do konkurentnosti

PROGRAM RURALNOG RAZVOJA 2014. - 2020.
Udio u sufinancirom dijelu: 90% EU, 10% RH

Europski poljoprivedni fond za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja